'Anti-Juve-clausule in contract Jovetic'

De rivaliteit tussen Fiorentina en Juventus neemt toe. Stevan Jovetic schijnt nu in zijn nieuwe contract bij La Viola zelfs een Juventus-werende clausule te hebben. Volgens Corriere dello Sport bevat het nieuwe contract van de 22-jarige sterspeler van Fiorentina, dat tot de zomer van 2016 doorloopt, een clausule die stelt dat Juventus met geen enkele mogelijkheid de Montenegrijn kan kopen. Elke andere club moet veertig miljoen euro neertellen.

De rivaliteit tussen Juventus en Fiorentina is de afgelopen transferperiode weer eens opgelaaid, doordat Juventus Jovetic wilde kopen en later ook Dimitar Berbatov, die bijna had getekend bij Fiorentina, probeerde weg te kapen. Berbatov tekende uiteindelijk bij Fulham, terwijl Jovetic de club waar hij sinds 2008 voor speelt trouw bleef.

Jovetic, die al enkele seizoenen een geweldige indruk maakt, wees ook interesse van Manchester City van de hand. De aanvaller zal echter naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe contract niet uitdienen bij Fiorentina, aangezien er veel topclubs bereid zullen zijn veertig miljoen euro te betalen voor een speler met zijn klasse.