[GP2] Uitslag Race 2 Monza

Davide Valsecchi heeft de tweede race van de GP2 Series op Monza op zijn naam geschreven. De Italiaan verstevigde hiermee zijn leidende positie in het klassement. Giedo van der Garde eindigde na een sterke inhaalrace als tiende, net buiten de punten. Nigel Melker behoorde tot de uitvallers.

Stefano Coletti en Jolyon Palmer mochten van de eerste startrij vertrekken, maar het was de als derde vertrokken Valsecchi die de beste start kende en als eerste de eerste bocht indook. Van daar uit controleerde de Italiaan de race. Fabio Leimer schoof mee naar de tweede plaats en eindigde daar ook voor Palmer en Coletti.

Fabio Onidi schakelde zichzelf en onder meer Melker in de tweede ronde uit door te laat voor de eerste chicane te remmen en een aantal auto's te torpederen. Ook Esteban Gutierrez belandde buiten de baan toen hij bij de Parabolica Giedo van der Garde probeerde te verschalken. De Mexicaan reed rechtdoor het grind in. Van der Garde toonde zijn snelheid door uiteindelijk als tiende over de streep te komen.

In het klassement leidt Valsecchi nu met 229 punten, terwijl zijn grootste concurrent Luiz Razia op 204 punten staat. De derde plaats is voor James Calado met 160 punten. Van der Garde staat nu na een puntloos weekend op plaats zes met 141 punten. Nigel Melker is negentiende met 25 punten.