Mertesacker: "Speelden fantastisch"

Arsenal won de grote kraker van het afgelopen weekend met 2-0 van Liverpool. Gunners-verdediger Per Mertesacker is meer dan tevreden met het resultaat en het getoonde karakter.

"We geloofden in onszelf, dat was het belangrijkste, en we speelden fantastisch", aldus de Duitser op de eigen website van de Londenaren. "We moesten veel geloof hebben, want ons team was op veel plaatsen anders en enkele belangrijke spelers zijn vertrokken. We wisten niet waar we stonden, maar we zijn nu gelukkig." Voor Arsène Wengers Arsenal in het tijdperk na Van Persie was het de eerste echte test.

"Je kon het in de kleedkamer zien, meteen na de wedstrijd", vervolgt Mertesacker. "We waren erg trots om te voetballen voor Arsenal. We hadden hier een geweldige kans om iedereen te laten zien wat Arsenal is. We moeten ons nu concentreren op onze kracht en dat is van vitaal belang de komende weken, om in de top van de ranglijst te blijven."

"Na het komende interlandweekend volgen er veel uitdagingen, maar we kijken ernaar uit omdat we vol zelfvertrouwen zijn. We hebben dat laten zien tegen Liverpool", concludeert de centrale verdediger.