Maximumsnelheid van 120 naar 130
Wie er van houdt om lekker door te rijden, kan vanaf zaterdag zijn lol op. De maximumsnelheid gaat op een groot deel van de Nederlandse wegen omhoog van 120 naar 130 kilometer per uur.
Vooral in het noorden en oosten van het land kunnen automobilisten het gaspedaal flink indrukken. In de Randstad moeten automobilisten goed op de verkeersborden letten: daar blijft de limiet veelal 100 of 120 kilometer per uur. Of er is een flexibele maximale snelheid, waardoor alleen 's avonds en 's nachts 130 mag worden gereden.
In totaal gaat op 45 procent van de snelwegen de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) verwacht dat er de komende tijd her en der nog wegen bij komen waar de snelheid omhoog kan.
De wijziging leidt tot veel werk bij Rijkswaterstaat. Ongeveer honderd mensen zijn tot in de vroege uurtjes bezig om meer dan 2000 verkeersborden en 65 grensborden aan te passen.
Maximumsnelheid van 120 naar 130 (Foto: ANP)
until they get punched in the face.
- Mike Tyson
120 is perfect
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
En mensen die 110 op de linkerbaan rijden zijn irritant.
Ik denk zo dat de VVD haar achterban goed heeft bedient, deze zullen meer verdienen aan deze maatregel.
Afgezien van het feit dat het onzinnig is, hier een kaartje van waar het mag:
http://www.nu.nl/files/da(...)en130rijdengroot.htm
Ik ben er wel voor, alleen zal je zien dat een volgend kabinet zoiets weer terug gaat draaien. En dat kost weer veel geld.
Daar gaat je sommetje.
Bekijk je verbruik en slijtage wanneer je i.p.v. 130 en nette 100 gaat rijden (en een GPS-100, niet een teller-100), dan blijkt ineens dat het brandstofverbruik aanzienlijk daalt, banden, remmen en andere dingen veel langer meegaan, je lachend gierend en brullend langs de radarcontroles rijdt en last-but-not-least, je een stuk minder vermoeid of gestressed op de plek van bestemming aankomt.
En aangezien ik brandstof noch onderdelen hoef te betalen is alleen dat laatste al een doorslaggevend argument om gewoon rustiger te rijden.
Hoezo plaat voor je kop? Ga zinnige maatregelen nemen om de economie erbovenop te helpen in plaats van dit populistische gerotzooi.
Net zoals het eerst 120km/u was, tenzij anders aangegeven?
Tja de Auto's werden steeds zuniger dus minder brandstof verbruik en nu mag je lekker wat harder rijden om extra wat bransstof te verbruiken wat ten goeden komt van de overheid .
Eerst zeiken dat de luchtkwaliteid beter moest en er geen sprake was van snelheidsverhoging dus knallen we meteen 80kilometer zones er door heen ,en zie daar nu mogen wij 130km gaan rijden op diverse rijkswegen.
en owwjaa de bezineprijzen van euro95 gaat volgende week gemiddeld 1.87euro de liter kosten !
wie naait nu wie ????
ik blijf lekker 100km tuffen , dan moeten mensen maar 10min eerder van huis weg gaan dan hoef je je niet zo te haasten en je komt relaxt aan op je werk of bestemming.
There's only one way of life, and that's your own!
Hoezo een voordeel ? Mens en natuur lijdt eronder.
-- Stoppen dus met deze onzin --
Dat terwijl je Duitsland geen limiet hebt opo de snelweg, en je 100kmh mag buiten de bebouwde kom, waar je in NL vaak maar 60 mag.
Alleen Nederland, Noorwegen, Zwitserland en Zweden zijn veiliger dan Duitsland. Allemaal landen met zeer lage limieten, weinig snelweg en lage bevolkingsdichtheid (muv Nederland).
Denemarken is zelfs veiliger geworden nadat de limiet van 110 naar 130 was gegaan omdat mensen meer bezig waren met de weg dan met de snelheidsmeter. Minder stress dus. Ikzelf vind de hogere limieten juist minder stressvol omdat ik dan gewoon kan rijden zoals ik dat wil.
Hoezo zouden er gevaaarlijke situaties voordoen? Als mensen die met 100 naar de linkerstrook gaan nu eerst even een lesje spiegelen aannemen zou het grootste gevaar al geweken zijn.
Meer CO2 is goed voor de boompjes.
Verschil in lawaai van 120->130 is 0,5dB. Dat hoor je niet.
Meer brandstofverbruik klopt, maar je hóeft geen 130 te rijden. Dat is een eigen keuze.
Verder denk ik dat er qua wegbeeld niet veel verandert hoor. Mensen die 100 reden blijven dat doen. Hetzelfde geldt voor 110. Wellicht dat sommige 120-rijders wel omhoog gaan, en 120+-rijders reden altijd al in hun eigen comfort-zone.
Ik ben dus wel blij met de 130-gebieden opmdat ik dan zorgeloos kan rijden en met een dagelijkse afstand van 350km vind ik minder stress wel prettig.
[ Bericht gewijzigd door Glijdt_licht op zaterdag 1 september 2012 @ 13:08 ]
get yourself a car and ride it on the wind
get yourself a car and drive it all alone
get yourself a car and ride it on the wind yea
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
Het grootste probleem in ons land is dat men ook kleine risico's wil uitsluiten. Niet voor niets zijn we het meest verzekerde volk ter wereld. Dat heeft voor betuttelend verkeersbeleid gezorgd. De verhoging naar 130 km/uur op sommige wegen en het afschaffen van de meeste 80 km-zones is een eerste stap in de goede richting.
En dan oprotten met al die 60 zones, waarbij men de weginrichting eerst gevaarlijker maakt door de weg optisch smaller te maken om daarna de snelheid terug te brengen om het weer "veilig" te maken.
Kans op ongelukken staat los van snelheid. Gevolg van een ongeluk kan wel beïnvloed worden door de snelheid, dat klopt. Dat Koos Spee er door jarenlange propaganda in is geslaagd een groot deel van Nederland ervan te overtuigen dat snelheid de [oorzaak] is van ongevallen is ook best knap te noemen.
Waarom zou 130 meer stress betekenen? Ja, je moet scherp en alert zijn achter het stuur, maar dat geld voor elke snelheid, en wordt moeilijker naarmate de snelheid lager wordt op snelwegen. Als je dat stress vind kan je denk ik beter met de trein gaan.
Sowieso zijn Duitse en Franse auto's (het meerendeel van het wagenpark in NL) geoptimaliseerd voor 130 op snelwegen. Het extra brandstofverbruik wordt veroorzaakt doordat als je moet afremmen omdat iemand 100 snel genoeg vind, je extra energie nodig hebt terug om naar de 130 te gaan ipv 120.
Trouwens, iedereen die zeurt over de "tijdswinst". Voor velen betekent een paar km harder niet dat ze een paar seconden eerder zijn. Voor diegenen gaat het om het rijden an sich. Zo zijn er mensen die 100 lekker vinden rijden op een rustige weg, anderen vinden 140 of 150 lekker rijden op een rustige weg. En echt niet omdat ze een stukje eerder op de bestemming zijn. Helaas is de situatie in Nederland zo dat degene die 100 lekker vind rijden vindt dat iedereen dat maar moet vinden, terwijl degene die harder wil vind dat iedereen maar voor hem/haar moet wijken. Ook denken velen dat bepaalde regels niet meer gelden als andere regels overschreden worden. (Waarom zou je iemand die te hard rijdt voorrang moeten geven? Waarom zou je naar rechts gaan voor een hardrijder? Waarom zou je een linksplakker niet gewoon rechts inhalen? Waarom zou je bij een linksplakker wel mogen bumperkleven?) Ondanks dat ik graag harder rij ben ik dan ook van mening dat het vrijgeven van de snelheid in NL absoluut niet kan zonder een enorme mentaliteitswijziging op de weg.
volgens mij heeft het behouden van 120km/u rijden MEER gekost dan het invoeren van de 130km/u
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken