[Serie A] Sneijder wint met Inter, valse start Milan

Wesley Sneijder is met Internazionale aan het seizoen begonnen met een eenvoudige uitzege. Het gepromoveerde Pescara werd met 3-0 verslagen. Sneijder opende na ruim een kwartier spelen de score. Stadsgenoot AC Milan verging het op de eerste speeldag van de Serie A minder voorspoedig. Sampdoria was in San Siro met 1-0 te sterk.

Twee minuten na Sneijder, die scoorde op aangeven van nieuwkomer Antonio Cassano, maakte Diego Milito er 0-2 van. De wedstrijd werd negen minuten voor tijd met de tweede goal van Milito definitief in het slot gegooid.

Milan leverde zondag nog niet het bewijs het verlies van belangrijke krachten als Zlatan Ibrahimovic, Cassano, Mark van Bommel en Clarence Seedorf goed opgevangen te hebben. Andrea Costa bezorgde Sampdoria met een rake kopbal tot veler verbazing drie punten. Voormalig AZ-goalie Sergio Romero hield zijn doel schoon.

De keeper van het Nederlands elftal Maarten Stekelenburg kreeg met AS Roma twee doelpunten om zijn oren. Door een goal van Nicolas Lopez diep in blessuretijd sleepte de ploeg in het eigen Stadio Olimpico tegen Catania toch nog een punt uit het vuur: 2-2.

Sneijder wint met Inter, valse start Milan (Foto: Novum)