Geschorste Italiaanse voetballer in hongerstaking

Voetballer Emanuele Pesoli heeft zich zaterdag met een ketting aan het hek van de Italiaanse voetbalbond in Rome vastgebonden. Door in hongerstaking te gaan protesteert de Italiaan daar tegen de drie jaar lange schorsing die de bond hem heeft opgelegd. Dat meldt Gazzetta dello Sport.

De 31-jarige Pesoli werd vrijdag geschorst voor zijn rol in het omkoopschandaal. Hij zou tijdens zijn periode bij Siena een wedstrijd tegen Varesa voor geld hebben beïnvloed. Hij kan nu niet uitkomen voor zijn club Verona, waar hij nog geen maand geleden tekende.

"Ik voel me gekwetst door de veroordeling en ik wil de confrontatie aangaan met degenen die mij beschuldigen", vertelt hij de Italiaanse sportkrant. "Het is inderdaad een sterk protest, maar ze hebben mijn leven verpest voor iets dat ik niet heb gedaan. Ik zal hier blijven tot dat ik niet meer kan."

Juventus-trainer Antonio Conte werd vrijdag voor tien maanden geschorst voor zijn aandeel in het omkoopschandaal. Zijn spelers Leonardo Bonucci en Simone Pepe werden vrijgesproken.