Coureur Doornbos in financieel zwaar weer

Robert Doornbos hangt een faillissement boven het hoofd. De voormalige Formule 1-coureur heeft een toegewezen claim van een miljoen euro nog niet betaald. Omdat hij dit weigert, heeft zijn oud-sponsor Harry Muermans het bankroet van het bedrijf van Doornbos aangevraagd, schrijft de Telegraaf woensdag.

De 30-jarige Doornbos heeft, sinds zijn racecarrière in het slop raakte, bijna geen inkomsten meer. Muermans verwacht daarom niet dat de Rotterdammer op korte termijn zijn schulden kan aflossen. Muermans beweert dat hij geld aan Doornbos geleend heeft, zodat de coureur kon racen. De Rotterdammer beweert op zijn beurt dat het geen lening was, maar dat er sprake was van een sponsordeal. In een eerste claim oordeelde de rechter in het voordeel van Muermans.

"Wat er nu gebeurt, is allemaal onnodig. Het is niet gebaseerd op feiten", laat Doornbos weten. "Zoals u weet ben ik momenteel niet meer actief in de racerij, door toedoen van meneer Muermans. Hij probeert mijn carrière kapot te maken."

Doornbos was tijdens zijn loopbaan onder meer testrijder bij Red Bull, voor die renstal kwam hij drie keer uit in de Formule 1. Een jaar eerder was hij actief bij Minardi. Ook racete hij met behulp van Muermans in de Champ Cars waarin hij in 2007 derde in de titelstrijd werd en ook enkele races won.