Muermans wil elf miljoen van Doornbos zien

Harry Muermans wil elf miljoen euro terugvorderen van voormalig Formule 1-rijder Robert Doornbos. De Nederlandse coureur leefde in de veronderstelling dat het sponsorgeld betrof, maar Muermans bestrijdt dit nu en zegt dat het om een lening ging.

Vastgoedmagnaat Muermans heeft de eerste zaak tegen Doornbos al gewonnen, want de rechter in Almelo veroordeelde het bedrijf dat vanaf 2008 de belangen van de Nederlander behartigde tot het betalen van een bedrag van één miljoen euro, omdat het ging om een lening en niet om sponsorgeld, zo weet De Limburger te melden. Het gaat om het bedrijf dat geleid wordt door Madelon Doornbos, de zus van Robert, dat de belangen van de coureur behartigde.

De man die de Nederlander in 2005 aan een plaats in de Formule 1 bij Minardi holp en hem later steunde bij Red Bull en in 2007 in de IndyCars wil meer, want hij heeft bij de rechtbank in Roermond Doornbos persoonlijk aangeklaagd voor een bedrag van elf miljoen euro.

Muermans leende tussen 2005 en 2008 via een constructie die liep via de Britse Maagdeneilanden elf miljoen aan Doornbos. De Nederlander zou hem via het prijzengeld en de reclame-inkomsten terugbetalen. Zover is het niet gekomen, omdat de relatie tussen het duo bekoeld raakte en er niets terug is betaald. Via de rechter wil hij dit alsnog afdwingen.

Doornbos was niet bereikbaar voor commentaar.