Vijfde Bourne-film blijft Aaron Cross volgen

De vierde Bourne-film, The Bourne Legacy, moet nog in première gaan, maar de makers van de actiefilm denken al na over het vijfde deel van de reeks.

Eind juni zei producent Frank Marshall te dromen van een vijfde film waarin Jason Bourne (in de eerste drie films gespeeld door Matt Damon) en het nieuwe personage Aaron Cross (Jeremy Renner) zouden samenwerken. Tijdens de persconferentie van twee dagen geleden zei hij hierover: "In de volgende film gaan we Renner's karakter volgen, maar verder ligt alles open. Dat is het mooie van deze reeks. Met het verhaal kunnen we nu alle kanten op, maar we zullen zeke Aaron Cross blijven volgen."

Het is dus niet duidelijk of Jason Bourne terugkeert in de films die zijn naam draagt. Tijdens de persconferentie was Jeremy Renner nog geheimzinniger over de vijfde film: "Het is heel knap dat de makers van deze film alle mogelijkheden open houden voor de volgende film. Zowel voor mij als de fans is het spannend wat er gaat gebeuren." Voor de bedenkers zal het vermoedelijk al een uitdaging worden om een nieuw zelfstandig naamwoord te vinden dat kan volgen op "The Bourne...".

The Bourne Legacy, met naast Jeremy Renner ook Edward Norton en Rachel Weisz in de hoofdrollen, gaat 10 augustus in de Verenigde Staten in première. Op 6 september verschijnt de film in de Nederlandse bioscopen.

Jason Bourne en Aaron Cross in één film?