FOK!filmtips van de dag: The Sentinel

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Bulletproof Monk

Liefhebbers van de betere b-film kunnen vanavond de televisie vanaf 20.30 uur op RTL7 zetten. Daar is namelijk op dat tijdstip de voortreffelijke sciencefiction/actiefilm Bulletproof Monk met onder meer Chow Yun-Fat (Hard Boiled, The Killer) en Seann William Scott (The Dukes Of Hazzard, American Pie) te zien. In de film zien we de belevenissen van een van een mysterieuze onsterfelijke Tibetaanse kung-fu meester (Chow) die al 60 jaar de wereld rondreist om een antiek document te beschermen. De monnik moet echter op zoek naar een nieuwe beschermer en besluit de jonge Kar (Scott) te gaan trainen. Er zijn echter nogal wat kapers op de kust die wel interesse hebben in het document, wat eigenlijk de sleutel is tot ongelimiteerde macht.

Ultraviolet

Na Bulletproof Monk vervolgt RTL7 de avond in stijl met Ultraviolet, met onder meer Milla Jovovich en Nick Chinlund. Violet was ooit een mens die in een laboratorium werktte, totdat ze tijdens een gedwongen abortus besmet raakte met een virus en veranderde in een hemafaag, een soort van vampier. Ze weet te ontsnappen en belandt in het verzet van de hemafagen. De wereld wordt bestuurt door een kardinaal die het liefste alle hemafagen zou uitroeien. Als huurmoordenaar krijgt Violet de opdracht om een koffer met het ultieme wapen van de Kardinaal te stelen. Tot haar verbazing blijkt in de koffer een 9-jarig jongentje te zitten en komen de moederinstincten weer naar boven. En kwaaie moeders zijn levensgevaarlijk. Een aangename film van Kurt Wimmer die eveneens het scenario schreef. Wimmer maakte eerder naam met Equilibrium.

The Sentinel

De FOK!filmtip van de dag is voor The Sentinel. De film is om 20.30 uur te zien op SBS6. Wanneer een beveiligingsman in het Witte Huis wordt vermoord, wordt Pete Garrison (Michael Douglas) in de val gelokt vanwege een vermeende affaire met de vrouw van de Amerikaanse president. Garrison wordt aangehouden, maar ontsnapt en gaat zelf op onderzoek uit om de dader te pakken en de president te redden. Ondertussen wordt hij achtervolgt door de hardnekkige FBI-agent David Breckinridge (Kiefer 'Jack Bauer' Sutherland). Heerlijke enigzins voorspelbare maar tot zeker spannende thriller die nog meer de moeite waard wordt door de aanwezigheid voor de oogstrelende Eva Longoria.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!