[Moto2] Uitslag Grand Prix van Italië

Andrea Iannone heeft in de Moto2 de Grand Prix van Italië op zijn naam geschreven. De Italiaan bleef voor eigen publiek op Mugello Pol Espargo en Thomas Lüthi voor. Kampioenschapsleider Marc Marquez werd na een foutje in de slotfase vijfde.

Iannone reed de gehele wedstrijd mee in de kopgroep en kwam langzaam maar zeker naar voren. De Italiaan pakte bij het ingaan van de laatste ronde de leiding van Espargo af. De Spanjaard kon niet meer terugslaan en had op de streep 0,090 seconden achterstand. Lüthi werd derde met in zijn kielzog Bradley Smith. Marquez leidde een groot deel van de race, maar viel halverwege terug in de groep achtervolgers. Een plotseling verlies van tractie in een bocht zorgde ervoor dat hij enkele plaatsen terugviel.