Villas-Boas: "Reken op Van der Vaart"

Rafael van der Vaart heeft over interesse niet te klagen, vooral in Duitsland zien ze hem graag komen, maar zijn nieuwe coach André Villas-Boas houdt hem graag bij Tottenham.

Tottenham Hotspur dreigt Luka Modric te verliezen aan Real Madrid, waardoor de 29-jarige Oranje-middenvelder een sleutelspeler moet worden in het nieuwe elftal van Villas-Boas. "Op het moment reken ik op Van der Vaart", aldus de Portugese oefenmeester in gesprek met The Sunday Telegraph. "De situatie met hem is totaal anders dan die van Luka, die de afgelopen twee jaar al gewild is bij diverse clubs."

"Harry Redknapp zei vorig jaar dat Tottenham de titel zou kunnen winnen", vervolgt de oud-coach van Chelsea en FC Porto, "En we moeten dat gaan proberen als we vooruit willen als club. Dat is in principe de uitdaging die ik de spelers heb gegeven, hoewel de voorzitter het niet van mij verwacht. Die wil succesvol zijn en dat kan alleen als je prijzen aan je prijzenkast toevoegt, hopelijk kunnen we dat."

"We moeten in de top-vier eindigen en voor ons is het een enorme stap om het gat naar de titel te overbruggen", besluit Villas-Boas. "Maar het is een stap die de club wil maken gebaseerd op wat Redknapp hier vorig seizoen heeft opgebouwd. We moeten ook anders omgaan met de overige competities en dat heb ik de spelers ook verteld."