McCoist wil Rangers in Division 3

Glasgow Rangers-trainer Ally McCoist denkt dat het het beste is als zijn club op het laagste niveau van het Schotse profvoetbal instroomt. Dat zegt hij donderdag tegen de Britse omroep BBC. "Ik heb nu nog zes eersteteamspelers. Ik denk dat we sinds januari 21 spelers zijn kwijtgeraakt. We moeten herbouwen en om dat te doen hebben we een betere kans in de Division 3."

Woensdag werd een verzoek van de doorstart van het failliete Rangers om in de Schotse Premier League terug te keren afgewezen door de andere clubs. Volgende week vrijdag volgt een stemming over terugkeer in Division 1 of Division 3.

Die laatste optie is volgens de Schotse voetbalbond SFA de doodsteek voor veel clubs. McCoist vindt dat geen thema. "Het is de eerste keer dat ik iemand van de SFA over het financiële aspect van de sport hoor spreken. Dan hebben we alleen de discussie of dat financiële aspect belangrijker is dan de integriteit en eerlijkheid van het Schotse voetbal."

McCoist koestert geen wrok tegen de voorzitters van de andere Premier Leagueclubs die tegen de Rangers stemden. "De overgrote meerderheid heeft geluisterd naar hun supporters, wat geweldig is." Ook naar de supporters van de Rangers wordt geluisterd. "We spraken gisteravond met onze fans en de meerderheid zei: genoeg is genoeg, laten we naar de Division 3 gaan."


McCoist wil Rangers in Division 3 (Foto: Novum)