Glasgow Rangers failliet verklaard

Glasgow Rangers is donderdag failliet verklaard. De club heeft tevergeefs geprobeerd om om de financiële problemen het hoofd te bieden.

Rangers had bij de belastingdienst een plan ingediend om er weer bovenop te komen, maar dat aanbod werd niet geaccepteerd. De club houdt daardoor na bijna 140 jaar op te bestaan. Glasgow Rangers heeft met 54 landstitels het wereldrecord van meeste kampioenschappen in handen.

Waarschijnlijk maakt Rangers wel een doorstart onder leiding van zakenman Charles Green. Hij neemt de club over met de naam The Rangers Football Club, meldt Voetbal International. De nieuwe club wordt drie divisies teruggezet, tenzij de zeven andere clubs uit de Schotse Premier League ermee akkoord gaan dat Rangers FC op het hoogste niveau actief mag blijven.

Met het faillissement van Glasgow Rangers gaat ook één van de meest beladen derby's ter wereld verloren. The Old Firm tegen aartsrivaal Celtic werd in het verleden precies 400 keer gespeeld. Al jaren werd één van de twee clubs landskampioen, met een straatlengte voorsprong op de nummer drie van de ranglijst.

Zullen de hekken van Ibrox Park ooit weer open gaan? (Foto: Pro Shots)