'Diarra dicht bij overgang naar Milan'

Lassana Diarra kan Real Madrid verruilen voor AC Milan. De Franse defensieve middenvelder zou Mark van Bommel en Gennaro Gattuso moeten vervangen.

Ernesto Bronzetti, zaakwaarnemer van 'Lass', laat op de website van AC Milan weten dat de kans er dik in zit dat zijn cliënt de overstap naar Milan maakt. Als de club kan voldoen aan de salariseisen van de speler. "Zijn contract bij Real Madrid loopt af in 2013, dus hij kan weg voor weinig. Het probleem is echter het salaris in die overeenkomst; hij verdient 4,5 miljoen euro per jaar", aldus de agent.

De middenvelder is op het moment op vakantie in de Verenigde Staten en zal zich bij terugkomst buigen over het aanbod van de Italiaanse grootmacht. De Italianen zullen komend seizoen veel middenvelders moeten missen en trokken met alleen Kevin Constant en Alexander Merkel nog niet veel vervangers aan.

De 27-jarige Lassana Diarra heeft al een mooie rij clubs op zijn CV staan. Na Le Havre, Chelsea, Arsenal en Portsmouth tekende hij in 2009 voor Real Madrid, dat maarliefst twintig miljoen euro voor hem over had. Na de komst van Sami Khedira in 2010 kon Diarra echter niet meer op veel speeltijd rekenen bij De Koninklijke.