Munsterman is Douglas zat

Douglas hoeft niet meer te rekenen op krediet van zijn werkgever FC Twente. Voorzitter Joop Munsterman is bij een volgende fout van de verdediger onberispelijk. "Douglas heeft al drie jaar een goed excuus. Na de derde keer geloof je het wel", zei Munsterman over de verlate terugkeer van de Braziliaanse Nederlander.

Douglas keerde een week te laat terug in Enschede doordat hij naar eigen zeggen zijn geopereerde moeder bijstond. Of er een staartje aan het incident komt in de vorm van een transfer, wil Munsterman niet zeggen. De kans is wel aanwezig, bevestigt hij. "Maar dat geldt ook voor Roberto Rosales en Luuk de Jong. Die kunnen ook zomaar Enschede verlaten."

In het belang van de Twentse ambities zal er voor een aderlating hoe dan ook een speler terugkomen. "Vooralsnog gaan we geen nieuwe spelers kopen, maar als er een speler vertrekt, dan zullen we een vervanger moeten zoeken. Wij gaan voor een plek bij de eerste drie. Dat moet met deze ploeg zeker mogelijk zijn", zegt hij tegen NUsport.