De Boer waarschuwt Ajacieden met aflopend contract

Bij Ajax overheerst momenteel het realisme. De Amsterdammers trekken dan ook niet meer zomaar de beurs. "Wij kunnen niet meer voldoen aan enorme salariseisen of transfersommen. Spelers en clubs zullen hier rekening mee moeten houden", zegt trainer Frank de Boer. "Als club willen we financieel gezond blijven. We geven geen geld uit voordat het binnen is", zegt Frank de Boer in het AD donderdag.

Ook wil De Boer spelers niet meer gratis laten vertrekken. Bijvoorbeeld Gregory van der Wiel die een langer verblijf in Amsterdam mogelijk met weinig plezier zal gaan beleven. "We willen spelers die nog één jaar onder contract staan, niet gratis laten vertrekken. We geven spelers ook tijdslimieten aan en voeren een serieus gesprek. Als ze de aanbieding niet accepteren, nemen we maatregelen. Nee, niet naar het tweede elftal, maar misschien dat ze wel minder aan spelen toekomen," waarschuwde De Boer.

Ook Johan Cruijff liet al weten dat spelers als Vertonghen en Van der Wiel op de bank zouden kunnen belanden. "Als je bij Ajax een opleiding hebt gehad, kan je niet voor niks weglopen. Je moet niet bijtekenen om een jaar langer te blijven, maar om de club de mogelijkheid te geven de investering terug te verdienen", stelde de clublegende.

Van der Wiel staat nog een jaar onder contract bij Ajax, maar heeft te kennen gegeven dat hij weg wil. De clubs staan echter niet in de rij voor de rechtsback, die op het afgelopen EK weinig heeft laten zien. Ook Miralem Sulejmani heeft nog maar een jaarcontract. De Serviër liet afgelopen seizoen zijn beste spel voor de Amsterdammers zien, maar raakte geblesseerd aan de knie en is nog herstellende. Ajax bood hem contractverlenging aan, maar de Serviër heeft nog niet gereageerd op de aanbieding waarin een salarisverlaging opgenomen is.