[WBD] Berdych na drie verloren tiebreaks uitgeschakeld

Voor Tomas Berdych zit Wimbledon er na een ronde alweer op. De nummer zes van de plaatsingslijst ging maandag in drie tiebreaks onderuit tegen Ernests Gulbis uit Letland, 6-7 (5), 6-7 (4) en 6-7 (4). Berdych was twee jaar geleden nog verliezend finalist op het Londense gras. Roger Federer (3) maakte geen fout tegen Albert Ramos.

Berdych had twee van de drie eerdere ontmoetingen tegen Gulbis gewonnen, maar dat was op de baan niet te merken. De mondiale nummer 87 steeg boven zichzelf uit. De eerste twee sets werden door de uitstekend serverende Gulbis in de tiebreak gewonnen.

Bij 5-4 in het derde bedrijf kreeg Gulbis drie matchpoints om de wedstrijd te beslissen. De eerste twee wedstrijdpunten werden door Berdych uitstekend weggeserveerd. Het leek driemaal is scheepsrecht voor Gulbis te worden, toen hij even later een prachtige bal langs de lijn sloeg. Berdych vroeg echter een challenge aan, waaruit bleek dat de bal een paar centimeter uit was. In de derde tiebreak van de wedstrijd maakte Gulbis de klus alsnog af.