Ferrer blijft kalm onder druk

David Ferrer verloor vandaag in de halve finale tegen Benoît Paire voor het eerst een set tijdens deze editie van het toernooi van Rosmalen. Toch gaat de Spanjaard als favoriet naar de finale die morgen wordt gespeeld. "De druk ligt op mij want ik ben hier als eerste geplaatst."

Ferrer vond het niet vreemd dat zijn Franse opponent een set van hem had afgesnoept. "Het is de halve finale, dan heb je altijd goede tegenstanders. Benoît speelde sterk." Dat hij het toernooi 'gered' heeft door als favoriet de eindstrijd te bereiken terwijl bij de vrouwen Kim Clijsters moest afhaken, hield de nummer een van de plaatsingslijst niet bezig. "Ik ben wel erg blij dat ik in de finale sta, maar over dat soort zaken denk ik niet na."

De wedstrijd tussen Ferrer en Paire werd enkele keren onderbroken vanwege de regenval. Ook waaide het stevig in Rosmalen. "Daar hadden we allebei last van, maar de een niet meer dan de ander. Ik heb geprobeerd te vechten. Mijn stijl is dat ik elk punt wil winnen, ik loop op alles."

Ferrer weet dat de druk om het toernooi te winnen nu bij hem ligt. "Meer dan bij mijn tegenstander Philipp Petzschner. Dat wil niet zeggen dat ik ook de favoriet ben, want ik denk dat de finale moeilijk wordt. Hij heeft een goede spelstijl voor deze ondergrond."