Herman Kochs Het Diner wordt verfilmd

Het boek Het Diner van Herman Koch wordt verfilmd. Eyeworks en Inspire Films hebben de filmrechten gekocht van de bestseller. Dat heeft distributeur Benelux Film Distributors van het filmproject donderdag bekendgemaakt. Het Diner wordt geregisseerd Menno Meyjes, die ook het scenario van de film gaat schrijven.

De 57-jarige Meyjes werkt al jaren vooral in Hollywood, waar hij als schrijver onder anderen met Steven Spielberg werkte aan films als The Color Purple en Empire of the Sun. Zijn laatste film als regisseur is Manolete uit 2008, met Adrien Brody en Penélope Cruz.

Het Diner van Jiskefet-bedenker Herman Koch gaat over twee echtparen die een avondje samen gaan dineren in een restaurant. De vier bepraten vooral koetjes en kalfjes, maar hebben het niet over hun kinderen, die iets vreselijks op hun geweten hebben. Over de casting van de film is nog niets bekend.

"Ik ben heel blij dat we opnieuw een grote titel als Het Diner aan onze filmcatalogus kunnen gaan toevoegen", zegt Reinout Oerlemans in een verklaring. Hij richtte zijn Eyeworks op in 2001 en regisseerde de films Komt een Vrouw bij de Dokter en Nova Zembla.

Het Diner moet eind 2013 in de bioscopen draaien.


Herman Kochs Het Diner wordt verfilmd (Foto: Novum)