Vlaar: "Ik ben natuurlijk wel bezig met een basisplaats"

Joris Mathijsen moet door zijn hamstringblessure minimaal de eerste wedstrijd van het Nederlands-elftal tegen Denemarken aan zich voorbij laten gaan. Daardoor is de kans gegroeid dat Ron Vlaar zaterdagavond zijn opwachting in de basis maakt.

De Feyenoorder was tijdens de, met 6-0 gewonnen, oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland nog trefzeker en zegt klaar te zijn voor Oranje. "Ik heb me de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, vooral de laatste maanden van het afgelopen seizoen."

“De blessure van Joris is natuurlijk een domper. Jammer voor de groep. Zonde, een belangrijke speler voor ons. Dat zal nu op een andere manier ingevuld moeten worden. Ik ben natuurlijk wel bezig met een basisplaats. De opstelling is nog niet bekend, maar de kans is aanwezig dat ik begin.”

Ron Vlaar is slechts zeven keer uitgekomen voor het Nederlands-efltal, maar volgens de verdediger hoeft dat geen minpunt te zijn. "Dat zijn nu eenmaal de feiten. Maar het gaat erom wat je in het veld laat zien. Ik weet wat ik kan. Er wordt van mij verwacht dat ik veel praat. Je moet elkaar scherp houden om als ploeg te winnen. Het gaat nu echt beginnen. Morgen richting de Oekraïne, daar moet het gebeuren."