Vacansoleil wil iedere Tourdag meestrijden voor etappezege

Wielerploeg Vacansoleil-DCM is voornemens om tijdens de komende Tour de France zich iedere dag van voren te laten zien en mee te strijden om de etappezege. Dat liet ploegleider Hilaire Van der Schueren weten aan het Algemeen Dagblad.

"Wij willen een team samenstellen dat in elke etappe mee kan doen voor de dagzege", zo laat de Belg weten. "Ik vind het een reëel uitgangspunt. En als we dan twee keer tweede worden, zijn we heus niet ontgoocheld. Dat zijn we pas als we nooit in de buurt van de zege komen. Deze ploeg moet elke dag van dichtbij zien wie wint."

De ploeg maakte eerder deze week een voorselectie van veertien renners bekend die misschien La Grande Boucle mogen gaan rijden. Het selecteren van een definitieve selectie daaruit, valt nog niet mee. 

"Iedereen wil het beste voor zichzelf. Logisch. Maar ik heb toch ook wel iemand nodig die niet alleen aan het klassement denkt. Daar moet open en eerlijk over worden gesproken. Ik geef aan wat ik verwacht. Als een renner daar niet mee kan leven, moet hij misschien niet mee naar de Tour", zo besluit Van der Schueren.