Babos: "Vitesse gooide olie op het vuur"

N.E.C.-doelman Gabor Babos hekelde na de uitschakeling in de play-offs de wijze waarop de Vitesse-spelers feest vierden voor de supporters uit Nijmegen. De Nijmeegse ploeg ging met 2-0 onderuit in Arnhem en is daardoor uitgeschakeld in de strijd om een Europa League-ticket.

N.E.C. won het eerste duel met 3-2, maar dat bleek niet voldoende om door te bekeren. Bij Vitesse was het groot feest. Dat werd gevierd met een ereronde, waarbij ook het uitvak met N.E.C.-fans werd bezocht. Babos vond dit niet kunnen. "De spelers van Vitesse gooiden daarmee olie op het vuur", zei hij tegen Goal.com.

"Dat moeten ze niet doen. Ze weten hoe de derby leeft bij beide supportersgroepen. Ik stond bij Humberto Tan van Eredivisie Live en toen zag ik dat er ruzie ontstond", aldus de Hongaarse goalie, die naar het vak van N.E.C. stormde en de woeste fans tot bedaren bracht. "De Vitesse-spelers provoceerden onze fans. Toen ik naar John van den Brom liep, heb ik hem gefeliciteerd, maar daarna gezegd dat zijn aanvoerder er iets aan moest doen."

Opgeheven hoofd

"Ik heb geprobeerd om de supporters daarna kalm te krijgen", aldus Babos. De routinier was teleurgesteld na afloop over de uitschakeling en het tumult bij de fans, maar hij nam scheidsrechter Björn Kuipers niets kwalijk. De arbiter gaf twee spelers van N.E.C. een rode kaart tijdens de wedstrijd. "De rode kaart van Bram Nuytinck was terecht. Hij haalde een doorgebroken speler neer. Ik ga het verder niet over de arbitrage hebben", zei Babos.

N.E.C. kon met negen man geen wonder verrichten. "Op sommige momenten konden we er met negen man nog aardig doorheen komen, maar na de 2-0 van Wilfried Bony knakte er iets bij ons. Dan weet je dat het een kansloze missie wordt. Toch kunnen we met een opgeheven hoofd vertrekken uit Arnhem. Desondanks is de teleurstelling natuurlijk heel groot en we moeten dit verwerken", aldus de doelman van de Nijmegenaren.

Babos: "Vitesse gooide olie op het vuur" (Foto: Pro Shots)