[Play-offs] Uitslag Vitesse - N.E.C. Nijmegen

Vitesse heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om één plaats in de Europa League. De Arnhemmers wonnen in eigen huis de derby tegen N.E.C. Nijmegen met 2-0 en poetste daarmee de 3-2 uitnederlaag van afgelopen donderdag weg.

Beide ploegen kregen kansen in de eerste helft, maar gescoord werd er niet. Wel was er een directe rode kaart voor N.E.C. verdediger Nuytinck, die aan de noodrem moest hangen toen Ibarra doorbrak.

Snel na rust was er de eerste goal voor Vittese. Hofs werd vrijgezet door Bony en lobte de bal over doelman Babos heen. Vrijwel gelijk daarna kreeg N.E.C. een tweede rode kaart, doordat Foor zijn op een domme wijze tweede gele kaart incasseerde. Het duel leek daarmee gespeeld, ware het niet dat Vitesse in eerste instantie geen raad wist met de overtalsituatie.

Het was Bony die uiteindelijk voor de beslissing zorgde. Hij kreeg de bal rond de middenlijn en kon zo doorlopen tot de rand zestien en schoot de bal langs Babos. Vervolgens kreeg Vitesse ook nog een strafschop, maar deze werd door Reis op de paal geschoten. Door de overwinning gaat Vitesse naar de finale van de play-offs, waarin het FC Twente of RKC Waalwijk treft.

Vitesse

2 - 0

N.E.C. Nijmegen

 51' Hofs
 76' Bony
   
 
 Gele kaart: Annan, Büttner (Vitesse), Schöne, Vadócz, Zeefuik (N.E.C. Nijmegen)
 Rode kaart: Nuytinck (32), Foor (54/2xg) (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 13.301
Arbiter: Kuipers
Bijzonderheden: Reis mist penalty (89)
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
v.d. Struijk (Yasuda/72)
Kashia
Kalas
Bütnner
v. Ginkkel
Annan
Hofs (v.d. Heijden/77)
Ibarra
Bony
Chanturia (Reis/68)
  Babos
Szélesi
v. Eijden
Nuytinck
Conboy
Vadócz
Schöne
Koolwijk (Platje/84)
Foor
Zeefuik (Cmovos/90 1)
Amieux (v.d. Velden/68)