Capcom zet hoog in met Resident Evil 6

Uitgever Capcom heeft hoge verwachtingen van het op 2 oktober te verschijnen horrorspel Resident Evil 6. Het horrorspel gaat volgens de uitgever zeker zeven miljoen exemplaren verkopen. Het gaat hierbij om de gezamenlijke verkoop voor Xbox 360 en PlayStation 3. Dat heeft de uitgever donderdagavond bekendgemaakt.

Met Resident Evil 5, dat in 2009 op de markt kwam, had de uitgever ook een grote hit. Tot op heden is het horrorspel acht miljoen keer verkocht. De verwachtingen rond het zesde deel liggen nog hoger, want Capcom denkt de zeven miljoen exemplaren binnen vijf maanden te verkopen.

In Resident Evil 6 is er, zoals altijd in de serie, een zombieplaag uitgebroken. Het virus is gemuteerd waardoor de zombies deze keer andere vormen aannemen. Het verhaal van de nieuwe plaag wordt verteld vanuit de beleving van verschillende personages op diverse locaties, waaronder de Verenigde Staten, Oost-Europa en China.

Van andere spellen heeft de uitgever lagere verwachtingen. De actiegame Lost Planet 3 gaat 1,4 miljoen stuks verkopen, het actierollenspel Dragon's Dogma doet het met 1,5 miljoen iets beter, terwijl de nieuwe actiegame Devil May Cry de twee miljoen moet gaan aantikken.


Capcom zet hoog in met Resident Evil 6 (Foto: Novum)