Triggerfinger is 'popster van tekenfilmformaat'

De frontman van de Belgische band Triggerfinger voelt zich soms een popster. "Maar dan wel van tekenfilmformaat", vertelt Ruben Block vrijdag in het AD.

De 40-jarige zanger voert al wekenlang de Single Top 100 aan met de cover I Follow Rivers. "Maar de mannen van de Golden Earring zijn voor mij de enige popsterren van de lage landen. Die hoorde ik recent in Los Angeles op de radio. Dan ben je een echte."

Volgens Block waren Adamo en Rocco Granata de enige Belgen die in Nederland langer op nummer een stonden dan Triggerfinger. "Maar voor een Belg is deze situatie uitzonderlijk", aldus de zanger. "Maar we zijn K3 voorbij. Dat is toch redelijk stoer."

De zanger van de rockband is niet bang dat Triggerfinger wordt overschaduwd door deze ene hit. "Ach nee, waarom? Ook onze akoestische kant mag gehoord worden", vertelt Block, die tijdens concerten een stevigere versie van I Follow Rivers speelt om het beter aan te laten sluiten bij de andere nummers. "Het is juist mooi dat er nu mensen in aanraking komen met Triggerfinger, die zich anders nooit in ons zouden verdiepen."


Triggerfinger - I Follow Rivers