[Premier League] Doelpuntrijke remise United en Everton

Manchester United en Everton hebben zondag in een doelpuntrijk duel tegen elkaar gelijkgespeeld. Het werd in Manchester 4-4 nadat Everton was teruggekomen van een 4-2 achterstand. Door de remise van koploper United kan achtervolger Manchester City later op de dag het gat weer verkleinen.

Everton, met John Heitinga in de basis, kwam op Old Trafford in de 33e minuut op voorsprong toen Nikica Jelavic van dichtbij raak kopte. Wayne Rooney antwoordde zeven minuten later met eveneens een rake kopbal: 1-1.

Tien minuten na rust zette Danny Welbeck de thuisclub aan de leiding. Vier minuten later werd het 3-1 door een doelpunt van Luis Nani. In de 66e minuut deed Everton wat terug via Marouane Fellaini, die fraai scoorde. Maar twee minuten later sloeg Rooney weer toe en leek hij het duel te beslissen.

Jelavic bracht Everton met zijn tweede treffer in de 83e minuut opnieuw dichterbij en de club uit Liverpool had in Manchester zelfs het laatste woord. Oud-Ajacied Steven Pienaar maakte er in de 85e minuut 4-4 van.

Door het gelijkspel komt United op 83 punten. Later op de dag kan Manchester City op drie punten komen als het weet te winnen van Wolverhampton Wanderers.