Mickey Rourke keert terug in Sin City 2

Mickey Rourke en Rosario Dawson keren terug in Sin City 2. Ze zijn de eerste acteurs die hun medewerking hebben toegezegd aan het vervolg op de film uit 2005, zei regisseur Robert Rodriguez tegen het Britse muziektijdschrift NME.

"We zijn nog niet met casten begonnen, maar weten van sommige acteurs al dat ze terugkeren", vertelt de filmmaker, bekend van onder meer From Dusk Till Dawn, Predators en Machete. "Ik heb afgelopen weekend met Mickey geluncht en hij vindt het geweldig dat hij weer kan meedoen."

Rourke's terugkeer in Sin City: A Dame to Kill For was lang onzeker. Zijn personage, de haast onverwoestbare Marv, lijkt in de film immers het loodje te leggen op de elektrische stoel. Blijkbaar hebben Rodriguez en Frank Miller, de bedenker van de strips waarop de film is gebaseerd, een oplossing gevonden.

Dawson keert terug als Gail, de hoerenmadame die met een arsenaal aan wapens haar territorium verdedigt. Over de mogelijke casting van Angelina Jolie was Rodriguez simpel. "Ik heb haar nog niet eens ontmoet of met Frank besproken welke rol ze zou moeten spelen", zegt hij.

De geruchten dat Jolie zou meespelen gingen al enige tijd en werden opnieuw aangewakkerd nadat Jolie en Brad Pitt zich vorige week verloofden. Pitt is een goede vriend van Quentin Tarantino, die weer dikke maatjes is met Rodriguez. Tarantino trad bij Sin City al op als 'speciale gastregisseur'.

Het verhaal van de film Sin City: A Dame to Kill For is gebaseerd op enkele stripboeken van Miller, waaronder A Dame to Kill For en Just Another Saturday Night. Miller vertelde vorig jaar al dat ook dat het personage Nancy Callahan, in Sin City gespeeld door Jessica Alba, terugkeert.

Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend. Eerst wil Rodriguez zijn vervolg op Machete, getiteld Machete Kills, maken. De beide films staan officieus gepland voor volgend jaar.


Mickey Rourke keert terug in Sin City 2 (Foto: Novum)