Penélope Cruz weer met man Javier Bardem in film

Penélope Cruz lijkt een filmrol in het nieuwe drugsdrama van Ridley Scott te bemachtigen. De Spaanse actrice zou daarin te zien zijn naast haar man Javier Bardem, die al is verbonden aan The Counselor. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 37-jarige Cruz zou in The Counselor het liefje van de hoofdpersoon spelen, een rol van Michael Fassbender. Hij is in de film te zien als advocaat die geld nodig heeft en daarom in drugs gaat handelen. Hij schakelt een rijke vriend in, de rol van Bardem, die weer met een schimmig figuur, gespeeld door Brad Pitt, in zee gaat. Daarna loopt het hele project in de soep.

Cruz en Bardem hebben een lange filmgeschiedenis samen. De Spaanse acteur en actrice waren in 1992 samen te zien in de Spaanse film Jamón, Jamón en speelden in 2008 samen in Woody Allens Vicky Cristina Barcelona. Voor haar rol in de laatstgenoemde film kreeg Cruz een Oscar.

De 74-jarige Ridley Scott, bekend van films als Alien, Thelma & Louise en Gladiator, is ook nog in gesprek met Angelina Jolie. Ze moet het liefje van een van de mannen gaan spelen.

Het scenario van The Counselor is geschreven door Cormac McCarthy, onder meer bekend van het boek No Country for Old Men. Voor zijn rol in die boekverfilming kreeg Bardem in 2008 een Oscar. De opnamen van The Counselor gaan in juni van start, zodat de film volgend jaar in de bioscopen kan draaien.


Penélope Cruz weer met man Javier Bardem in film (Foto: Novum)