Cocu: ''Aan de motivatie zal het niet liggen''

PSV verspeelde woensdag tegen RKC Waalwijk nagenoeg z'n titelkansen. Zaterdagavond komt nummer twee AZ op bezoek in het Philips Stadion. "Aan de motivatie zal het niet liggen."

Door de onthutsende midweekse nederlaag bij RKC Waalwijk ontvangt PSV zaterdag als nummer vijf van de Eredivisie AZ. De Alkmaarders dingen nog naar de landstitel, bij PSV is de hoop daarop min of meer opgegeven. De bekerwinst van vorige week lijkt alweer mijlenver.

"Het gaat me te ver om nu te zeggen dat we radeloos zijn en ons afvragenm: hoe nu verder? Ik zie het meer als een zware teleurstelling", tekent De Volkskrant op uit de mond van interim-trainer Phillip Cocu.

Een thuisnederlaag tegen AZ kan PSV zich niet veroorloven in de strijd om een Champions League-ticket. "De druk is niet anders dan ik als speler gewend was", zei Cocu vrijdag op de persconferentie. "Het verwachtingspatroon is hoog en daar loop ik niet voor weg."

Waar het precies fout zit bij PSV vindt Cocu lastig te bepalen. "Elke keer zijn er weer andere zaken. Nu moeten we analyseren waar het fout ging en kijken hoe het beter kan." Te beginnen zaterdag tegen AZ. "Aan de motivatie zal het niet liggen, want dit is een topwedstrijd", besluit Cocu.