Skyrim-spreuk vastgelegd door Zenimax

De bekende spreuk Fus Ro Dah uit het rollenspel The Elder Scrolls V: Skyrim is vorige week als merknaam vastgelegd door mediabedrijf Zenimax. Het moederbedrijf van game-uitgever Bethesda heeft voor de spreuk zes registraties aangevraagd bij het Amerikaans patentbureau voor onder meer ringtones, rugzakken, games en t-shirts. Dat blijkt uit gegevens op de website van het Amerikaans patentbureau USPTO.

Bij een van de registraties wordt specifiek verwezen naar een online spel. Hoewel Bethesda en Zenimax niets bekend hebben gemaakt over een online versie van The Elder Scrolls gaan hierover al langer geruchten rond.

In het vorig jaar uitgegeven rollenspel zorgt de spreuk 'Fus Ro Dah' voor een schokgolf waardoor vriend en vijand wordt weggeslingerd. De magische spreuk was al snel populair op het internet, evenals de tekst, 'but then I took an arrow to the knee'.

The Elder Scrolls V: Skyrim wordt gezien als een van de beste spellen van 2011. De game is wereldwijd meer dan 11,5 miljoen keer verkocht voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.