Hansma: ''Stoppen met Sibon zakelijke beslissing''

Volgens sc Heerenveen-directeur Johan Hansma was het besluit om spits Gerald Sibon geen nieuw contract te geven een zakelijk besluit. Sibon beëindigde vervolgens zelf zijn carrière. Het besluit om afscheid te nemen van Sibon was volgens de directeur 'puur zakelijk'.

"Met zijn rol als pinchhitter en zijn kennis die hij kon delen met onze aanvallers was hij zeer waardevol", stelt Hansma in Voetbal International. "Maar hij geeft zelf ook aan dat het fysiek steeds moeilijker wordt en wij willen jong talent niet blokkeren."

Een functie in de technische staf was, om zakelijke redenen, niet aan de orde. "Een rol als spitsentrainer was voor ons geen optie. Nagenoeg iedere trainer heeft in moeten leveren, dan is het raar dat we een extra man aanstellen."

"We hebben bovendien mensen in huis die ook heel goed de aanvallers kunnen trainen en volgens mij was onze nieuwe hoofdtrainer (Marco van Basten, red.) ook wel een redelijke spits", vervolgt de clubbestuurder. "Hoe pijnlijk het besluit ook was, het was een puur zakelijke beslissing in het belang van de club."


Gerald Sibon (r) in duel met Rasmus Elm. (Foto: Pro Shots)