Cassano: "Iniesta belde voor de operatie"

De aanvallende middenvelder Antonio Cassano is na een hartoperatie weer terug in het shirt van AC Milan. Hij maakt zich op voor zijn comeback. Wellicht krijgt de voetballer, die eind oktober het ziekenhuis in moest voor een ingreep aan zijn hart, zaterdag tegen Fiorentina een aantal speelminuten.

De artsen gaven Cassano afgelopen week groen licht voor een rentree. De middenvelder zelf kan niet wachten tot het zover is. "Als Massimiliano Allegri zegt dat ik van de bank af moet komen, dan vlieg ik met alle enthousiasme het veld op", zegt de Italiaan. Het was geen pretje voor de voetballer om niet actief te kunnen meedoen aan trainingen en wedstrijden. "Trainingen, bijeenkomsten voor de wedstrijden, spanning tijdens de duels, ik heb het gemist."

Toch vond Cassano het ook niet erg om thuis te blijven bij zijn vrouw en zoon. Steun van supporters en collega-voetballers deden hem goed. Tegen Studio Sport: "Andrés Iniesta belde me voordat ik geopereerd werd. Toen pas begreep ik hoeveel mensen er om me gaven. En ik wil ook dat mensen zich de goede Cassano herinneren, niet diegene die sympathie opwekte vanwege zijn medische status."