[Jupiler League] Uitslagen speelronde 30

FC Eindhoven is na vrijdag de naaste concurrent van FC Zwolle in de Eerste Divisie. In een Brabants onderonsje boekte de ploeg een zwaarbevochten 2-0 overwinning bij FC Den Bosch. Sparta Rotterdam liet punten liggen door gelijk te spelen bij MVV Maastricht. Koploper Zwolle won met 1-0 van FC Emmen.

Eindhoven was in Den Bosch lang de onderliggende partij. Voor rust raakte Tom van Weert de paal en zag Hasan Kilic zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Na rust ging de wedstrijd gelijker op en was het Eindhoven dat een kwartier voor tijd op voorsprong kwam via Youness Mokhtar. De Bosschenaren gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar liepen in de slotfase tegen de 2-0 van Serhat Koç aan.

Ondertussen hield Zwolle het verschil op zes punten door van Emmen te winnen. In eigen huis was het Nassir Maachi die na 57 minuten een aanval van de Zwollenaren goed afrondde. Sparta zag het gat met Zwolle naar acht punten stijgen door de de remise bij MVV. Gijs Luirink zette de Rotterdammers na twintig minuten op voorsprong, maar Fabio Carraciolo bracht de thuisploeg op gelijke hoogte.