Bulykin: "Ik kan geen uitsluitsel geven"

Dmitry Bulykin heeft een aflopend contract bij Ajax. Over een nieuwe verbintenis is nog niet gesproken. Tot die tijd wil de Rus zo belangrijk mogelijk zijn voor de ploeg.

"De club had tot 1 april de tijd om mijn contract onder dezelfde voorwaarden als nu te verlengen", legt de 32-jarige spits uit tegen Voetbal International. "Nu moeten we volgende maand wellicht verder praten. Ik kan er nu gewoon geen uitsluitsel over geven. Pas over enkele weken weten we hoe Ajax de competitie heeft afgesloten, of we ons opnieuw voor de Champions League hebben gekwalificeerd. Die dingen gaan bepalend zijn voor mijn toekomst hier."

Doordat Bulykin afgelopen zomer transfervrij overkwam van RSC Anderlecht kon hij in Amsterdam een hoog salaris bedingen. Naar verluidt verdient hij bij Ajax 800.000 euro per jaar. "Het zou kunnen dat dit salaris nu een probleem voor Ajax is. Waar het mij vooral om gaat is speeltijd. Ik weet dat er veel concurrentie binnen de selectie is, maar als het bij Ajax tot een nieuw contract komt, wil ik wel uitzicht op meer speeltijd. Ik moet gewoon afwachten wat Frank de Boer precies met me wil."

Nu Kolbeinn Sigthórsson weer fit is lijken de kansen op speelminuten te slinken voor Bulykin. "Ik leg me er niet bij neer dat ik de laatste zes competitiewedstrijden niet zal spelen. Ajax kan weer kampioen worden en ik hoop een bijdrage te kunnen leveren. Als ik er na dit seizoen met de club niet uitkom, moet mijn manager een oplossing voor me zoeken."