Nieuwe Ferrari lijkt veel op Sauber C31

De B-versie van de Ferrari F2012 zal veel gaan lijken op de Sauber C31 die dit seizoen succesvol is, zo heeft Autosprint onthuld. Het Italiaanse magazine gaat zelfs zover door de B-spec om te dopen in een Ferrauber. Bij de afgelopen race in Maleisië won Fernando Alonso met de Ferrari, maar was de als tweede geëindigde Sergio Perez met zijn Sauber sneller.

De huidige Ferrari F2012 kampt met name aan de achterzijde met te weinig grip, waardoor de auto lastig te besturen is. Sauber daarentegen heeft de aanpak van de geblazen diffuser aangegrepen om met een uitlaatconfiguratie te komen die voor veel neerwaartse druk zorgt. Red Bull heeft deze oplossing inmiddels al op de RB8 geïmplementeerd en Ferrari zal volgen. De Italianen zullen volgens Autosprint zelfs nog een stap verder gaan door ook de vorm van de sidepots grotendeels over te nemen.

Ferrari kan makkelijk voor deze route kiezen omdat Sauber al de motoren en versnellingsbakken van de Italianen gebruikt, waardoor er vrijwel een kopie van de achterzijde van de Sauber C31 kan ontstaan. Autosportfederatie FIA zal de uitlaatconfiguratie in ieder geval niet af gaan keuren, omdat deze precies binnen de regels voor 2012 valt.