Alonso: "Dit was een grote verrassing"

Fernando Alonso boekte vandaag in de Grand Prix van Maleisië een verrassende overwinning met de Ferrari. De Spanjaard erkent dat zijn team normaal gesproken niet mee kan strijden om de overwinning en dat de weersomstandigheden hem in de kaart hebben gespeeld.

"Dit was een grote verrassing. We waren in Australië al niet competitief en hier eigenlijk ook niet. Ons enige doel was om gewoon zoveel mogelijk punten te scoren, maar dat het er 25 zijn geworden, is echt ongelofelijk," zei Alonso tijdens de persconferentie na afloop van de race. "Dit is een geweldig resultaat voor ons en het team verdient de overwinning ook echt. Ondanks de bizarre omstandigheden op de baan heeft iedereen het hoofd namelijk koel gehouden."

Hij blijft realistisch en sluit nieuwe overwinningen voorlopig uit. "Ik weet zeker dat we deze zege nooit zullen vergeten, maar we maken bij Ferrari nu eenmaal een moeilijke tijd door en mijn overwinning verandert daar niets aan. We zijn namelijk niet zo competitief als we willen zijn. Met moeite Q3 halen en punten bij elkaar sprokkelen is voor Ferrari niet genoeg, want we willen stelselmatig om de pole en zege kunnen meedingen," zei de Spanjaard die nu zelfs aan de leiding gaat in het kampioenschap.

"Voor de komende paar races hebben we gelukkig alvast wat nieuwe onderdelen in de pijplijn zitten, want er wordt op de fabriek keihard gewerkt en dat we nu een race hebben gewonnen betekent niet dat we het wat rustiger aan mogen doen. We moeten nog altijd terrein goedmaken."