De Bakker niet naar Davis Cup door gebrek aan duels

De afwezigheid van Thiemo de Bakker in het Nederlands Davis Cup-team is te wijten aan een gebrek aan wedstrijdritme bij de Westlander. Dat zei Davis Cup-captain Jan Siemerink maandag. De nummer 261 van de wereld trainde de afgelopen maand vooral en werd afgelopen week bij het challengertoernooi in Bath in de eerste ronde uitgeschakeld."

De Bakker trainde vooral in Almere. "Daar heb ik hem veel gezien de afgelopen weken. Hij gaat vooruit", weet Siemerink, die ook beseft dat de voormalige nummer veertig van de wereld nog een lange weg te gaan heeft. "Twaalf maanden conditieachterstand maak je niet goed in drie maanden."

Ook Jesse Huta Galung kwam weinig in actie, terwijl Thomas Schoorel en Igor Sijsling wel speelden. "Die staan ook honderd plaatsen hoger op de ranglijst", verklaart Siemerink zijn keuze. "Igor won de afgelopen weken twee challengertoernooien." Van zijn buikspierblessure heeft hij geen last meer, laat Siemerink weten. "Ik neem geen risico daarmee."

Dat Huta Galung en De Bakker weinig speelden is niet alleen hen aan te rekenen, weet Siemerink."Het is een moeilijke periode in het jaar om veel te spelen. De challengers die er zijn lopen vol met spelers die in Indian Wells en Miami zijn uitgeschakeld."

Het voordeel van die moeilijke periode is dat de meeste spelers al deze week in het trainingscentrum van de KNLTB in Almere rondlopen. De voorbereiding op de ontmoeting met de Roemenen kan daardoor al vroeg beginnen."Officieel beginnen we gewoon op maandag, maar het helpt wel dat we de week ervoor al wat kunnen doen."