Jongen (16) opgepakt voor mishandelen agent

Een 16-jarige jongen is vrijdagnacht in het Gelderse Zelhem opgepakt voor het mishandelen van een agent. De arrestatie volgde op een opstootje bij een jongerencentrum aan de Stationsstraat in Zelhem. De agent kreeg een klap op zijn oog en liep oogletsel op, waar een arts naar heeft moeten kijken, meldt de politie zaterdag.

De politie werd rond 00.45 uur gewaarschuwd over het opstootje. Een groep van ongeveer veertig jongeren gaf aan aangifte te willen doen, omdat een van hen door een beveiliger zou zijn geduwd. Deze persoon zou daardoor zijn gevallen.

De agenten vertelden dat hiervoor zaterdag overdag contact kon worden opgenomen met de politie. De sfeer werd daarop volgens de politie grimmiger. De jongeren belemmerden het verkeer en kregen daarom verschillende keren te horen dat ze moesten vertrekken.

De 16-jarige jongen uit Doetinchem weigerde te gaan. Een agent wilde hem aanhouden en kreeg daarbij hulp van een collega. Die collega kreeg vervolgens een klap op zijn oog van de jongen. De 16-jarige is in een cel gezet voor nader verhoor. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht.

Ook een 17-jarige jongen en een 46-jarige man, beiden uit Zelhem, werden aangehouden. De jongen weigerde ook te vertrekken en gedroeg zich volgens de politie vervelend. Hij wilde agenten te lijf gaan. De 46-jarige man bemoeide zich met de aanhouding en werd daarop eveneens in de boeien geslagen. Deze jongen en man zijn na verhoor met een boete op zak voor het negeren van een politiebevel weer vrijgelaten.