[Bundesliga] Dortmund boekt nipte zege op Werder Bremen

Borussia Dortmund heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De koploper in de Bundesliga versloeg Werder Bremen met 1-0. Shinji Kagawa maakte al na acht minuten het winnende doelpunt. Dortmund heeft een voorsprong van acht punten op Bayern München, dat later op zaterdag tegen Hertha BSC speelt.

Borussia Mönchengladbach boekte een nipte zege op Bayer Leverkusen. Igor de Camargo kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner door voor de 2-1 te tekenen. Marko Reus had Gladbach al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gebracht, maar Stefan Kiessling maakte in de tweede helft gelijk.

Degradatiekandidaten FC Augsburg en SC Freiburg wisten beide hun wedstrijd te winnen. Augsburg was met 2-1 te sterk voor FSV Mainz, Freiburg versloeg verrassend Hamburger SV met 3-1. VfL Wolfsburg rekende af met FC Nürnberg: 3-1.

Dortmund boekt nipte zege op Werder Bremen (Foto: Novum)