'Celebs krijgen betaald om modeshows bij te wonen'

Als je mocht denken dat alle grote sterren vrijwillig de grote modeshows bijwonen, moeten we je teleurstellen. Ze worden ervoor betaald, en grof ook als we de Britse ontwerpster Nicole Fahri mogen geloven. "Al die vedetten die op de eerste rij zitten bij de modeshows van Londen, Parijs, Milaan en New York, laten zich daarvoor goed betalen", aldus Fahri.

Ze krijgt bijval van de 48-jarige ex-ontwerper Gerald Watelet uit Brussel. Zo zouden Beyoncé en Rihanna maar liefst 75.000 euro vangen als ze een show bijwonen op de eerste rij. Jlo ving eerder nog 60.000 euro, maar heeft, omdat ze te oud wordt, haar prijs moeten laten zakken naar 18.000 euro. Lindsay 'drankorgel' Lohan is van 40.000 euro naar ongewenst persoon gegaan vanwege haar verslaving, aldus modeblad Fashionista.

Volgens alle grote modehuizen is het pure nonsens wat Fahri allemaal uitkraamt en worden er helemaal geen celebs ingehuurd om de shows op te luisteren. Fahri: "De modewereld zal me nu wel haten omdat ik het verklap. Het kan me niet schelen." Watelet is vanwege deze praktijken uit de modewereld gestapt. Hij bedankte feestelijk voor dit soort promotie van zijn shows.