Van Veldhoven: "Het kostte veel kracht"

Roda JC probeerde Ajax het spelen onmogelijk te maken. Aanvankelijk leek dat te lukken, maar coach Harm van Veldhoven erkende na afloop dat het zijn ploeg teveel kracht kostte.

"De uitslag doet zeer. Ik denk dat we het Ajax erg moeilijk hebben gemaakt en als je de uitslag ziet dan zou je denken dat ze het eigenlijk gemakkelijk hebben gehad. Ik denk dat ze hard hebben moeten werken om de overwinning naar hun kant te trekken. We hebben toch heel lang met 0-1 voorgestaan", aldus Van Veldhoven tegenover Eredivisie Live.

"Je speelt met de middelen die je hebt en je probeert een goede organisatie neer te zetten. Dat kost veel kracht en Ajax heeft de technische kwaliteiten. Dat hebben ze de tweede helft ook duidelijk laten merken. Dan komen er bij ons wat scheurtjes in.De ontgoocheling kwam misschien bij de 1-1 of de 2-1 en dan wordt het allemaal wat moeilijker te belopen. We trachtten het in de 2-1 nog om te schakelen, maar daardoor kregen we nog die laatste twee treffers tegen. Op onze manier zijn we ervoor gegaan."