'NAC wil Van Hooijdonk als assistent'

NAC Breda heeft Pierre van Hooijdonk gevraagd assistent-trainer te worden. De voormalige spits van de club heeft het voorstel in beraad.

NAC wil Van Hooijdonk als rechterhand van hoofdtrainer John Karelse volgend seizoen. Dat meldt BN De Stem. Afgelopen dinsdag had de clubleiding van NAC een gesprek met de in Prinsenbeek woonachtige Van Hooijdonk. Momenteel is Gert Aandewiel nog assistent-trainer van NAC, maar hij vertrek aan het einde van dit seizoen.

Van Hooijdonk was eerder nog assistent-bondscoach van Turkije. Als rechterhand van Guus Hiddink plaatsten de Turken zich niet voor het EK in Polen en Oekraïne, waarna Pi-Air moest vertrekken. Volgens BN De Stem is de kans dat Van Hooijdonk aan de slag gaat in Breda niet groot. Samen met zakenman Jan Hoppen en journalist Chris van Nijnatten zou Van Hooijdonk vorig seizoen de directie van de club gaan vormen. De oud-international zou in dat geval technisch directeur worden. Dat plan ging uiteindelijk niet door.

Van Hooijdonk begon zijn carrière bij het inmiddels failliete RBC Roosendaal. Vervolgens kwam hij uit voor NAC, Celtic, Nottingham Forest, Vitesse, Benfica, Feyenoord en Fenerbahçe. Hij droeg 46 keer het shirt van het Nederlands elftal.