Verheijen alsnog weg bij Wales

Raymond Verheijen gaat niet verder als assistent bondscoach van Wales. Verheijen nam ontslag omdat hij ontevreden is over het functioneren van de voetbalbond van Wales. Verheijen, oud assistent bij Oranje, Rusland en Zuid-Korea was een jaar in dienst.

De spelers van Wales hadden Verheijen graag gezien als opvolger van de overleden Gary Speed, maar de bond wilden geen traditie breken en stelde Welshman Chris Coleman aan. Na een gesprek tussen de twee leek Verheijen ook onder Coleman assistent te blijven, maar door problemen tussen de bond en stafleden heeft Verheijen besloten weg te gaan.

"De kracht van Gary Speed was dat hij het team wist te beschermen tegen bobo's die alles wilden controleren. Daardoor was alles en iedereen gefocust op winnen en werd Wales door de FIFA gewaardeerd als grootste stijger op de FIFA-ranking in 2011. In de huidige nieuwe situatie probeert de bond het verloren terrein terug te winnen. Oftewel, het nationale team van Wales gaat weer terug in de tijd. Dan heeft het voor mij geen zin meer omdat elke kans op kwalificatie voor het WK in Brazilie daarmee is verdwenen", aldus Verheijen.