Ferguson: "Mijn schuld dat United verloor"

Sir Alex Ferguson, trainer van Manchester United, sprak van geluk na het 1-2 verlies tegen Ajax. Ondanks de verliespartij wist de Engelse ploeg zich wel te plaaten voor de achtste finales van de Europa League. Ferguson gaf zichzelf de schuld voor het feit dat United nog bijna werd uitgeschakeld.

Na de 0-2 overwinning in Amsterdam koos Ferguson voor een aantal jongelingen in plaats van vaste basisspelers. Uiteindelijk kwam Ajax in Manchester slechts één doelpunt tekort om zich ten koste van de Engelse grootmacht te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League.

"Ik moet hiervoor de verantwoordelijkheid nemen", liet Ferguson na het 1-2 verlies weten. "Ik nam een risico door zo veel jonge spelers op te stellen, vooral achterin. Ik vond dit, na die 0-2 in Amsterdam, een mooie kans om een aantal jongens weer eens te laten meedoen."

"Zo keerden Chris Smalling en Phil Jones terug na een blessure. Die jongens hebben veel potentie, maar het gebrek aan ervaring brak ons bijna op. We mogen van geluk spreken dat we deze avond overleefd hebben", vervolgde de Schot.

Ferguson mocht vooral keeper David de Gea dankbaar zijn, die na een uur spelen uitstekend redding bracht op een kopbal van Siem de Jong. "Dat was een geweldige redding", aldus Ferguson, die verder wel kritisch was over deze mogelijkheid van Ajax. "Gezien het verschil in lengte zou je niet verwachten dat Ajax twee keer zo'n kopduel wint."