Miyaichi opgeroepen voor Japan

Oud-Feyenoorder Ryo Miyaichi is opgeroepen voor het Japanse elftal. De Arsenal-speler, momenteel verhuurd aan Bolton Wanderers, is opgeroepen voor het duel met Oezbekistan.

Op 29 februari kan Miyaichi zodoende zijn debuut gaan maken voor het Japanse team. Enkele dagen eerder, als de Aziaten het opnemen tegen IJsland, zal Ryo niet van de partij zijn, want dan heeft zijn club Bolton Wanderers hem nodig.

"We hebben bij Bolton een verzoek daartoe neergelegd en ze begrijpen de situatie. We zullen hem niet oproepen voor het duel met IJsland van enkele dagen eerder, want dan speelt Bolton een wedstrijd. Het duel met Oezbekistan maakt echter deel uit van de WK-kwalificatiereeks", aldus Hirimo Hara van de Japanse bond.

De negentienjarige Miyaichi speelde in diverse nationale jeugdelftallen, maar een oproep voor het grote Japan bleef tot voor kort uit. Met zijn sterke vorm voor Bolton heeft de van Arsenal gehuurde aanvaller echter indruk gemaakt op de Japanse bond.

Miyaichi speelde vorig jaar tussen januari en juni voor Feyenoord. De jongeling maakte destijds indruk en de Rotterdammers hadden hem graag langer in De Kuip gehouden. Arsenal gaf hem echter een kans in het eerste, maar besloot hem deze winter weer tijdelijk elders te stallen.