[League Cup] Liverpool knikkert City uit beker

Liverpool mag zich opmaken voor de League Cup-finale tegen Cardiff City in het Wembley-stadion. De Reds schakelden woensdagavond Manchester City uit.

City maakte het zichzelf moeilijk door twee maal een strafschop weg te geven. Steven Gerrard benutte vorige week al vanaf elf meter de kans om Liverpools winnende treffer binnen te schieten (1-0). In het terugduel maakte Micah Richards na veertig minuten hands, waardoor de bal opnieuw op de strafschopstip terechtkwam.

Gerrard haalde opnieuw onberispelijk de trekker over. Daarmee deed hij de eerdere 1-0 van Nederlander Nigel de Jong teniet. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld door David Silva en schoot de bal van buiten het zestienmetergebied achter Liverpool-sluitpost Pepe Reina.

Na de rust zou een treffer van City genoeg zijn om een verlenging af te dwingen. Edin Dzeko verwezenlijkte die wens na ruim 65 minuten. De Serviër reageerde alert op een voorzet van Aleksandar Kolarov en tikte de bal binnen. Nog geen tien minuten later keek City echter alweer tegen een virtuele achterstand aan. Craig Bellamy liet na een één-tweetje met Glen Johnson het net bollen en bracht de spanning in het Anfield Road-stadion naar een hoogtepunt.

Na ruim tachtig minuten moest doelpuntenmaker De Jong naar de kant. Met de inbreng van Adam Johnson hoopte City-trainer Roberto Mancini een slotoffensief te forceren, maar tot een bevredigend resultaat leidde dit niet.

Bij Liverpool lijkt Dirk Kuijt niet meer weg te hoeven. De aanvaller zou volgens de geruchten nog deze winter uit de Merseyside vertrekken, maar begon in het bekerduel in de basis. Hij speelde de gehele wedstrijd mee bij de formatie van trainer Kenny Dalglish.