Van Marwijk: "Oranje is heel kwetsbaar"

Bondscoach Bert van Marwijk weet dat verschillende Oranje-internationals geen topjaar beleven in aanloop naar het EK komende zomer.

Oranje geldt als één van de favorieten voor het EK deze zomer, maar de huidige situatie van diverse internationals is zorgwekkend. Gregory van der Wiel, Ibrahim Afellay, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Arjen Robben hebben dit seizoen al een deel gemist vanwege blessures.

Andere spelers zijn niet zeker van een basisplek; Eljero Elia, Nigel de Jong en Dirk Kuijt. "Het is heel interessant, maar ook heel ingewikkeld. We zijn heel kwetsbaar, dat heb ik al vaker gezegd", zei Van Marwijk tegen het Noordhollands Dagblad. "Veel creatieve jongens zijn weggevallen. Een aantal spelers heeft problemen met de fitheid", aldus de bondscoach, die in aanloop naar het EK wellicht ook meer rond gaat kijken in de Eredivisie. "Maar we moeten meteen inschatten of ze ook overeind blijven op een niveau dat twee, drie keer zo hoog is. Dat is enorm moeilijk. Het probleem is dat we richting het EK nauwelijks meer mogelijkheden hebben om spelers te testen."