[AO] Wozniacki naar laatste acht

Caroline Wozniacki heeft de kwartfinale van de Australian Open bereikt. De Deense nummer een van de wereldranglijst was zondag de meerdere van Jelena Jankovic (13) en won met 6-0 en 7-5. De volgende tegenstander van Wozniacki is titelverdedigster Kim Clijsters, die eerder op de dag vier matchpoints overleefde tegen Na Li.

Wozniacki maakte vanaf het begin een gretige indruk. In een lange openingsgame brak ze direct de service van Jankovic. Dat kunststukje herhaalde ze in de eerste set nog tweemaal, waardoor het eerste bedrijf met 6-0 een prooi werd voor de Deense.

Ook in de tweede set ging Wozniacki goed van start. Ze pakte snel een 4-1 voorsprong. In een ultieme poging het tij nog te keren, deed Jankovic er een schepje bovenop. Ze kwam terug tot 3-4 en kreeg vervolgens op de service van Wozniacki vijf breekkansen.

Jankovic slaagde er niet in ze te verzilveren, waardoor Wozniacki uiteindelijk op 5-4 voor de wedstrijd mocht serveren. De Deense slaagde er niet in haar zenuwen in bedwang te houden, maar kreeg twee games later een herkansing. Toen was ze wel succesvol.