[Premier League] Zege Arsenal, geen record Van Persie

Arsenal heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van Queens Park Rangers. Robin van Persie scoorde de enige treffer, maar kwam niet aan het record van Alan Shearer van meeste Premier Leaguedoelpunten in een kalenderjaar. Dat staat op 36 treffers. Van Persie bleef op 35 steken.

Arsenal was in eigen huis direct de betere ploeg, maar sprong slordig met de kansen om. Ook het geluk lachte de Gunners niet toe, want twee keer werd hands niet bestraft met een strafschop. Na rust schoof Theo Walcott de bal oog in oog met de doelman van QPR naast, voordat Robin van Persie op aangeven van Andrei Arshavin scoorde.

Even na de 1-0 was Arshavin zelf dicht bij de 2-0 en Van Persie gunde Gervinho ook nog een enorme kans op de tweede goal. De Ivoriaan tikte bij de eerste paal echter naast. In de slotfase deed Arsenal er nog alles aan om van Persie in scoringspositie te krijgen, maar de verdediging van QPR bleef overeind.

Chelsea ging voor eigen publiek onderuit tegen Aston Villa. Didier Drogba benutte halverwege de eerste helft een strafschop, maar vijf minuten later bracht Stephen Ireland de bezoekers weer langszij. In de slotfase waren het Stiliyan Petrov en Darren Bent die de drie punten mee naar Birmingham namen.

Ook Tottenham Hotspur kon niet winnen. Op bezoek bij Swansea City had Rafael van der Vaart de Spurs voor rust op 1-0 gebracht. Scott Sinclair maakte in de 84e minuut echter gelijk: 1-1. Fulham leek met 1-0 bij Norwich City te gaan winnen. Carlos Orlando Sa tekende al in de zevende minuut voor de Londense goal. Diep in blessuretijd maakte Simeon Jackson echter gelijk.

Stoke City en Wigan Athletic deelden de punten: 2-2. Ook bij Bolton Wanderers - Wolverhampton Wanderers was er geen winnaar. In Bolton bleef het bij 1-1.

Op de ranglijst doet Arsenal uitstekende zaken. De Gunners klimmen naar de vierde plaats met 36 punten uit negentien wedstrijden. Manchester City en Manchester United hebben negen punten meer, maar City speelde een wedstrijd minder. Tottenham blijft derde en heeft 39 punten. Ook de Spurs speelden pas achttien duels. Chelsea staat vijfde, voor Liverpool.